بهره‌گیری از توانمندی سازمان صنایع دریایی در مسیر افزایش ظرفیت‌های اشتغال
بهره‌گیری از توانمندی سازمان صنایع دریایی در مسیر افزایش ظرفیت‌های اشتغال
استاندار گیلان در دیدار معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس سازمان صنایع دریایی گفت: در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر توجه به فرصت‌های موجود در کشور و در مسیر افزایش ظرفیت‌های اشتغال و سرانه درآمد مردم ، آمادگی داریم از ظرفیت مجموعه صنایع دریایی در بخش‌های مرتبط استفاده کنیم.


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری گیلان؛ دکتر ارسلان زارع در این دیدار به ظرفیت‌های متعدد استان در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و مواهب طبیعی خدادادی اشاره و خاطرنشان کرد: در تهیه سند توسعه استان، نگاه ما بر استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود بوده و در مجموعه‌ اقدامات دستگاه‌های اجرایی نیز در همین راستا کوشش شده است.

وی با بیان اینکه رسیدن به شاخص‌های توسعه پایدار با حفظ محیط زیست و برمبنای نگاه راهبردی نظام جمهوری اسلامی در این حوزه همواره مورد توجه جدی ماست، اظهار داشت: استان‌های کشور به سبب شرایط خاص اقلیمی و جغرافیایی، ممکن است در نوع نگاه به شاخص‌های توسعه‌ای اندکی با یکدیگر متفاوت باشند که پشتوانه و مبنای توسعه گیلان براساس حفظ محیط زیست و رویکرد راهبردی سبز – آبی است.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه توجه به موضوعات دریامحور، کشاورزی محور و توسعه صنایع پاک به عنوان ظرفیت‌های استان در جهت افزایش ظرفیت اشتغال و نیز سرانه درآمد مردم است، افزود: در مسیر توسعه و پیشرفت گیلان آمادگی هرگونه همکاری در چارچوب قانون با فعالان عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و عمرانی که در این عرصه اثرگذار هستند را داریم.

وی به بازدید خود از توانمندی‌های مجموعه صنایع دریایی شهید تمجیدی در انزلی اشاره و اضافه کرد: در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر توجه به فرصت‌های موجود در کشور آمادگی داریم از ظرفیت مجموعه صنایع دریایی در بخش‌های مرتبط استفاده کنیم.

دکتر زارع با بیان اینکه آب‌بندان‌ها به عنوان یکی از ظرفیت‌های مستعد موجود در گیلان علاوه بر قابلیت تأمین آب مورد نیاز کشاورزی می‌توانند به عنوان مؤلفه‌ای مهم در گردشگری مورد استفاده قرار گیرد، گفت: با رعایت تمامی اصول زیست محیطی می‌توانیم از سازه‌های سازگار با طبیعت در مسیر بهره‌مندی گردشگرانی که استان گیلان را هدف سفر خود قرار می‌دهند، استفاده کرد.

وی یادآور شد: بسترهای مختلفی در حوزه دریا، ساحل و شناگاه گیلان برای همکاری مضاعف با مجموعه صنایع دریایی به واسطه وجود ابزار کار، تولید و نیروهای متخصص وجود دارد و در حوزه‌های آبی و خاکی می‌توان در چند گستره تبادل همکاری را شاهد باشیم.

دکتر زارع به اختصاص تسهیلات اشتغالزایی برای متقاضیان سرمایه‌گذاری در حوزه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و صمت از طریق کارگروه اشتغال اشاره و خاطرنشان کرد: باتوجه به سیاست‌های حمایتی دولت تدبیر و امید از حوزه اشتغال، می‌توانیم از سهم ۸۸۵ میلیارد تومانی تسهیلات اشتغالزایی که تاکنون ۱۱۰ میلیارد تومان از آن جذب شده، به متقاضیان موضوع گردشگری و آب‌بندان‌ها اختصاص دهیم.

وی افزود: با توجه به اینکه برخی بهره‌برداران در حوزه آب‌بندان‌ها متقاضی فعالیت در بخش آبزی‌پروری هستند ، باید کوشید سازه‌های متناسب با محیط طراحی شود تا منافاتی با طرح‌های دیگر نداشته باشد.

در این دیدار رئیس سازمان صنایع دریایی نیز با بیان اینکه این مجموعه یکی از مهمترین سازمان‌های دریایی کشور است، گفت: مجموعه صنایع دریایی با ۱۰ دفتر طراحی، ۱۰ مرکز ساخت و ۱۶ مرکز توسعه فناوری در بخش‌های مختلف این عرصه به ویژه قوای محرکه و رانش پیشرو هستیم.

دریادار امیر رستگاری به بومی سازی افزون بر ۷۰ درصدی تجهیزات شناورهای تولیدی اشاره و خاطرنشان کرد: برای همکاری در حوزه‌های مختلف مرتبط یا غیرمرتبط با دریا همچون احداث شناورهای تفریحی و هتل رستوران‌ها که مورد نیاز استان باشد، آمادگی کامل برای همکاری به صورت رقابتی وجود دارد.

وی ساخت شناورها در کوتاه ترین زمان ممکن را یکی از محاسن مجموعه صنایع دریایی وزارت دفاع عنوان کرد و گفت: بیش از ۲۰۰ نفر در مجموعه صنایع دریایی شهید تمجیدی انزلی مشغول فعالیت می‌باشند که عمده این افراد از نیروهای توانمند گیلانی هستند.

رئیس سازمان صنایع دریایی با اشاره به رعایت استاندارهای روز دنیا در احداث شناورها و تجهیزات دریایی با بهره‌گیری از زیرساخت‌های مطلوب در کنار تخصص‌های علمی افزود: رعایت شاخص‌های کیفی و فنی در احداث و ارائه خدمات پس از فروش برای ما از اهمیت خاصی برخوردار است.

در پایان این دیدار تندیس زیردریایی فاتح از سوی معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به استاندار گیلان اهداء شد.

فاتح نخستین زیردریایی کلاس نیمه سنگین ایران دارای ویژگی‌های منحصر بفرد کاملاً بومی بوده و از صفر تا صد آن به دست متخصصان صنایع دریایی وزارت دفاع طراحی و ساخته شده و از فناوری‌های روز دنیا برخوردار است.

  • منبع خبر : پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری گیلان