دانش ساخت واکسن در ایران وجود دارد
دانش ساخت واکسن در ایران وجود دارد
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به اهمیت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: رازی و انیستیتو پاستور با توجه به قدمتی که دارند باید تحت نظر ریاست جمهوری فعالیت کنند.

مینو محرز

به گزارش تیترما؛ دکتر مینو محرز با اشاره اینکه شناختش از موسسه رازی به ۵۰ سال پیش و دوران دانشجویی باز می گردد، اظهار کرد: در آن زمان نیز رازی به عنوان یکی از بزرگترین مراکز تحقیق و تولید واکسن در دنیا مطرح بود و ما از بخش‌های مختلف این موسسه بازدید می کردیم.

ایسنا یه نقل از موسسه سرم‌سازی رازی نوشت: وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب این موسسه در زیرمجموعه وزارت کشاورزی قرار گرفت، افزود: به دلیل عدم توجه مدیران مربوطه متاسفانه شاهد افت این موسسه بودیم اما خوشبختانه چند سالی است که وضعیت این مجموعه بهتر شده و گویی جانی تازه به کالبد آن دمیده شده است.

عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا بر ارزشمندی و اهمیت موسسه رازی تاکید کرد و گفت: رازی سرمایه کشور است و نباید اجازه دهیم از بین برود، بلکه باید با ارتقا تجهیزات و امکانات آن در صدد پیشرفت هرچه بیشتر آن تلاش کنیم چراکه این حجم از تجربیات در حوزه واکسن سازی را در کمتر جایی از دنیا می توانیم پیدا کنیم.

وی ادامه داد: انبوهی از تجربیات در این موسسه وجود دارد که می تواند به سایر مراکز واکسن سازی کمک کند تا بتوانیم تعداد بیشتری از موسساتی همچون رازی در کشور داشته باشیم.

محرز خاطرنشان کرد: دولت باید بیش از پیش به رازی توجه کند و لازم است از وضعیت علمی تحقیقاتی صرف خارج شده و به سمت کاربردی کردن این تحقیقات حرکت کند و برای اصالت و رسالت علم واکسن سازی تحقیقات صورت پذیرد.

وی ضمن ابراز تاسف از اینکه برای انیستیتو پاستور نیز چنین وضعیتی را شاهد هستیم، بیان کرد: این دو مرکز باید با توجه به قدمتی که دارند مستقیما تحت نظر ریاست جمهوری قرار گیرند تا به سایر موسسات در این حوزه کمک کنند و توسعه دهند.

عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا تاکید کرد: ما باید واکسن را در کشور خودمان تولید کنیم چرا که زمانی که به واکسن احتیاج داریم عملا به ما واکسن نمی‌دهند، بر همین اساس لازم است تمامی واکسن های انسانی، دام و طیور و همچنین کیت تشخیصی بیماری های ویروسی را در داخل کشور تولید کنیم.

وی ضمن ابراز نارضایتی از واردات واکسن های بی کیفیت از کشورهایی نظیر چین، گفت: دانش فنی تولید واکسن در ایران وجود دارد تنها باید عرصه و مواد اولیه با کیفیت را در اختیارشان قرار داد، از آنها حمایت و تولیدات آنها را خریداری کرد.

  • منبع خبر : ایسنا