به گزارش بانانیوز، فرزانه شکیبافر متخصص تغذیه در همایش روز جهانی دیابت با اشاره به اینکه تغذیه مهمترین عامل برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت است، اظهار کرد: تغذیهی غیر صحیح باعث چاقی میشود و چاقی نیز مقاومت فرد در مقابل انسولین را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: سبک زندگی نادرست و تغذیهی نامناسب نقش بهسزایی در ابتلای افراد به دیابت دارد، به همین دلیل باید به توصیههای صورت گرفته در این خصوص توجه شود.
شکیبافر توضیح داد: مصرف زیاد نان و غلات مهمترین عامل چاقی مردم ایران است، به همین دلیل باید در مسیر کاهش مصرف آنها و جایگزینی سبزیجات گام برداریم.
وی افزود: اگر فرد روزانه ۱۰ قاشق برنج و به اندازهی دو کف دست نان مصرف کند، نیاز بدنش به کربوهیدرات برطرف میشود و مصرف بیش از آن، باعث ایجاد زمینهی ابتلا به چاقی است.
این متخصص تغذیه به اهمیت آموزش در پیشگیری و کنترل دیابت اشاره کرد و ادامه داد: از ابتدای سال تا کنون ۳۰ هزار نفر در دورههای سه روزهی کنترل دیابت شرکت کردهاند.
وی افزود: دیابت سالها با فرد مبتلا زندگی میکند به همین دلیل نحوهی کنترل آن نقش بهسزایی در جلوگیری ابتلای فرد دیابتی به سایر بیماریها از جمله نارساییهای کلیوی، بیماریهای چشمی و.. دارد.
وی گفت: متاسفانه بیمه هزینههای دورههای آموزشی پیشگیری و کنترل دیابت را تقبل نمیکند و همین استقبال مردم از این دورهها را تا حدودی کاهش میدهد.
شکیبافر توضیح داد: هزینهی دیالیز، عمل قلب و هزینههایی که برای عوارض دیابت میشود، دهها برابر هزینهی این دورههای آموزشی است، به همین دلیل مردم نباید از کنار این دورهها به سادگی عبور کنند و در کنار هزینههای دیگر زندگی یک بار هزینه شرکت در این دورهها را پرداخت کنند.
- منبع خبر : ایسنا