غزل‌امروز باید ساده اما زبان امروز باشد
غزل‌امروز باید ساده اما زبان امروز باشد
ما به  کلام شاعرانه ای که از عرفان و خودشناسی عبور کند نیاز داریم، کلامی که عنصر عشق آن را جاودانه کند و این تنها کشش و  جوششی درونی است.

سارا رجب پور

تیترما/ مجید فلاح شجاعی– سارا رجب پور، غزل سرا و داستان نویس معاصر به تازگی رونمایی دومین مجموعه غزلیات خود با عنوان «حریم عشق و غزل» را در فرهنگسرای ارسباران با حضور جمعی از شعرای معاصر جشن گرفت. ویژگی مجموعه حریم و عشق و غزل، خوشنویسی اشعار رجب پور توسط استاد علیرضا بهدانی استاد مسلم نقاشیخط کشور است.به مناسبت انتشار مجموعه حریم و عشق و غزل ، گفت و گو کوتاهی با سارا رجب پور داشته ایم که از نظرتان می گذرد:

 

* مختصری از خودتان بگویید.

-سارا رجب پور ،متولد تیرماه ۱۳۵۰ در تهران هستم.  اولین کتابم به‌نام ” با عشق پیدا کن مرا ” که شامل صد غزل با مضامین عاشقانه و عارفانه است را به همت انتشارات طراحان تین در بهمن ماه ۱۴۰۰  به‌چاپ رسانیدم. مجموعه  دوم  به نام حریم عشق و غزل که حاوی ۵۲ غزل و ۵۲ خطاطی از شکسته نستعلیق  استاد علیرضا بهدانی  است در ۱۱۱ صفحه گردآوری و به چاپ رسیده است. تلفیق این  دو هنر در یک مجموعه را انتشارات طراحان تین به  عهده داشته است.

*اولین زمزمه های شاعری شما از چه زمانی بود؟

– آغاز خوب نوشتن با شناخت مولانا برایم شروع شد. زمانیکه با طریقت عارفانه او آشنا شدم و تفسیر مضامین شاعرانه و  عرفانی  را در محضر استاد دینانی و الهی قمشه ای  آموختم.

* زیر نظر چه اساتیدی شاعری را دنبال کردید؟

–  نوشتن را با نثر شروع کردم و اولین کتاب آموزش قواعد شعر مربوط به استاد سیروس  شمیسا را تهیه و به صورت خودآموز شروع کردم. اما از استادانی چون حمیدرضا شکارسری و خانم افسانه غیاثوند بهره بردم.

*چرا در بین گونه های مختلف شعری بیشتر غزل سرایی را دنبال می کنید؟

– چون جاذبه ادبیات برایم از  غزل آغاز شده و برایم دلنشین و گیراست. این قالب شعری از دیرباز مورد توجه بوده. گرچه بیشتر مضامین را در قلب غزل می‌توان جا داد، اما عاشقانه بودن این نوع شعر مورد توجه من است.

* جایگاه غزل در شعر امروز را چگونه ارزیابی می کنید؟

– غزل امروز باید روان و ساده اما زبان حال امروز باشد و در عین حال کشف و شهودی متفکرانه و شاعرانه  داشته باشد که غزلسرایان عصر ما این را به خوبی رعایت کرده اند.

*آیا انجمن های ادبی می تواند در اعتلای شعر معاصر موثر باشد؟

– رویکرد انجمن های شعری که تنها به شعرخوانی روی می آورند فقط به آشنایی شاعران و قلم آنها منجر می‌شود. ما به  کلام شاعرانه ای که از عرفان و خودشناسی عبور کند نیاز داریم، کلامی که عنصر عشق آن را جاودانه کند و این تنها کشش و  جوششی درونی است.

* حریم عشق و غزل چگونه به مرحله چاپ رسید؟

– حریم عشق و غزل عاشقانه هایی بود که در این دو سال نوشتم و زبان شعری متفاوتی با مجموعه اول دارد و برایم پرشی از گام اول محسوب می‌شود.

* استاد علیرضا بهدانی با خوشنویسی   اشعارتان در کتاب حریم عشق و غزل حضور دارد، این همکاری چگونه شکل گرفت؟

-من با ایشان همکاری هنری دارم و ورکشاپ های متعددی را برای ایشان در تهران اجرا کردم  و چون از دیرباز خطاطان برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر هنرشان به دنبال اشعار ناب و سخنان حکیمانه هستند، پس این دو هنر را مرتبط به هم می دانم و  تصمیم گرفتم تلفیق این دو هنر را در عصر خودمان هم ماندگار کنم.

*برنامه ای برای انتشار کتاب بعدی تان دارید؟

– به احتمال زیاد کتاب بعدی داستان خواهد بود چون علاقمند به تلفیق داستان و شعر در یک رمان عاشقانه هستم که دیالوگ های گلایه آمیز و عاشقانه جاذبه های تاثیرگذار  را در خواننده ایجاد کند.

* در راه انتشار کتاب تان مشکلاتی نداشتید؟

– نه مشکل خاصی نبود چون تجربه دوم در چاپ کتابم بود و خانم فرزانه پور مدیر مسئول این انتشارات  استاد دانشگاه الزهرا هستند و با هنرهای تجسمی آشنایی دارند.

  • نویسنده : گفت‌وگو: مجید فلاح شجاعی
  • منبع خبر : اختصاصی