در ابتدای این جلسه، محمدمهدی نیازمند، مسئول سازمان بسیج دانشجویی گیلان، با بیان آنکه تاریخ نگاری به عنوان یکی از ابعاد و مظاهر فرهنگ و تمدن حائز اهمیت بسیار است، افزود: اسناد تاریخی، جایگاه ویژهای در پیشبرد پژوهشهای حوزهی تاریخ دارد. امروزه شناسایی ابنیهها، مفاخر و جریانانهای تاریخ معاصر، نیازمند توجه و مطالعهی جدیتری است.
در ادامه، مدرس کارگاه، علی امیری، سندپژوه و پژوهشگر گیلانی، نقش اسناد را در تبیین تاریخپژوهشی مهم دانسته و خاطرنشان نمود: هدف این کارگاه، شناخت صحیح اسناد تاریخی و مطالعهی آن در جهت انجام پژوهشهای اسنادی است.
امیری ضمن تعریف مفاهیمی چون: سند، میراث مکتوب و انواع آن به شرح و توضیح پیرامون اسناد حکومتی و غیرحکومتی پرداخته و پیرامون اسنادی چون: اخوانیات، استشهادیهها، حکمنامهها، عریضهها، عقدنامهها، فرامین دورهی قاجار و همچنین نقوش و خطوط مهرهای سلاطین صحبت نمود.
در ادامه، شش سند مربوط به دورهی قاجار در اختیار اعضای کارگاه قرار گرفت که ضمن آشنایی آنها با نوع و شکل نوشتاری، به مدل های متداول نامهنگاری در دورهی قاجار پرداخته شد. سپس، افراد شرکت کننده در کارگاه خطوط اسناد را بررسی نموده و به خواندن آن پرداختند. گفتنی است این کارگاه شامل ده جلسه است که هر ۱۵ روزیکبار برگزار خواهد شد.
- نویسنده : الهام کیانپور
- منبع خبر : اختصاصی