به گزارش تیترما به نقل از وبدا، دکتر سعید نمکی، در ارتباط زندهی تصویری با شبکه خبر، با اعلام این خبر، اظهار کرد: حدود ۵ و نیم میلیون دوز واکسن کووید۱۹ را در قالب قرارداد مشترک تولید با یکی از کمپانیهای صاحبنام جهانی و حدود ۲۰ میلیون دوز واکسن را از یکی از کمپانیهای معتبر دیگر در دنیا تامین میکنیم و در نهایت ۴۱ تا ۴۲ میلیون دوز واکسن کووید۱۹ را تامین میکنیم و واکسن کووید۱۹ باید دو بار تزریق شود، چون با یک بار تزریق، ایمنی کافی ایجاد نمی شود.
وی افزود: ساخت واکسن در داخل کشور به خوبی پیش میرود و علیرغم ذهنیت برخی افراد که به تولید داخلی ایمان و باور ندارند و شرکتهای دانش بنیان و جوانان خوش فکر و خوش اندیشه و دانشمند کشور را قبول ندارند، در این راستا به خوبی پیش رفته ایم و خوشبختانه از بین ۱۲ شرکت، حداقل ۴ شرکت جلوتر از بقیه هستند و سازمان جهانی بهداشت مراحل پیشرفت این شرکتها را پذیرفته و یکی از آنها اجازه تست انسانی و مطالعات بالینی را گرفته و از هفتهی آینده تست انسانی آن آغاز خواهد شد و امیدوارم در چند ماه آینده مژده ساخت واکسن در کشور ایران به عنوان یکی از پیشتازان واکسنسازی جهان را به مردم اعلام کنیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: از مردم تشکر میکنیم که در چند روز گذشته در اعمال محدودیت ها، با ما همراهی کردند و موارد بسیار دلگرم کننده ای را شاهد هستیم و رعایت پروتکلها در خیلی از موارد بالای ۹۰ درصد بوده که نشان از همراهی گسترده مردم با خادمان خودشان در نظام سلامت است.
دکتر نمکی تصریح کرد: سه مورد موجب نگرانی ما شده بود که به رییسجمهور منعکس کردم و وی هم دستور اکید داد. یکی مربوط به ترافیک صبحگاهی به دلیل حضور کارکنان شرکتهای خصوصی از یک سو و همچنین کارکنان بخش دولتی از سوی دیگر بود که بیش از آنچه فکر می کردیم در ترافیک صبحگاهی به ویژه در وسایل نقلیه عمومی تاثیرگذار بود. امروز دکتر روحانی دستور داد که حضور کارکنان از شنبه در ادارات به حداقل و در حد تعطیل برسد، مگر در موارد ضروری و از شرکت های خصوصی تقاضا داریم که همکاری کنند، چون در مصوبهی ستاد ملی نیز شرکت های خصوصی، مشمول این طرح شدند. در غیر این صورت همکاران ما در وزارت بهداشت و قرارگاه اجرایی در وزارت کشور مجبور به برخورد و تعطیلی شرکت های خصوصی خواهند بود که در رفت و آمدهای شهری اثرات نامطلوبی می گذارند.
وی یادآور شد: نکتهی بعدی که مورد اعتراض ما بود، توزیع مرغ در بازارهای روز و میادین میوه و تره بار بود که انبوهی از مردم در این مکان ها جمع شده بودند و تمام دستورالعمل ها را به هم ریختند. رییسجمهور به وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت دستور اکید داد که این مورد در اسرع وقت، ساماندهی شود و شاهد تراکم جمعیت نباشیم.
وزیر بهداشت افزود: اگر این روزها مردم هنوز آمار بالایی از مرگ و میر بیماران کووید۱۹ را دریافت میکنند، نشان از تلنبار موارد گذشتهای است که در بیمارستان ها به دلیل ورود بیرویه به مراکز درمانی، گرفتار شده ایم، اما در آیندهی نزدیک با کاهش موارد بستری، امیدواریم شاهد کاهش موارد مرگ و میر بیماران نیز باشیم.
- منبع خبر : وبدا