به گزارش تیترما؛ مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت وگو با ایرنا گفت: هیچ داروی جدیدی برای کرونا در دنیا تولید نشده است. در مورد دارو نگرانییی که وجود دارد این است که برخی افرادی که با رسانه ها مصاحبه میکنند، اسم برخی داروها را بیان و اعلام می کنند که بیماران فلان دارو را مصرف کنند، این مسئله باعث شده دوباره ناصرخسرو و بازار سیاه دارو شلوغ شده و دارویی که سه تای آن مثلا سه میلیون تومان بوده، اکنون به قیمت ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان در ناصرخسرو فروخته میشود.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: هنوز هیج دارو و درمان اختصاصی برای کووید۱۹ وجود ندارد. حتی رمدسیویر هم به عنوان داروی اثربخش بر کووید۱۹ تایید نشده است. یکی از داروهایی که به قیمت گزاف و بیحساب و کتاب در ناصرخسرو فروخته می شود، رمدسیویر است، این دارو در ایران هم تولید می شود و در صورت نیاز بیماران در بیمارستان با امضای متخصص عفونی برای بیمار تامین میشود، پوکههای این داروی تزریقی را هم مثل پوکه داروهای مخدر میگیرند که به بازار سیاه نرود.
محرز افزود: داروی رمدسیویری که اکنون در بازار سیاه است، اگر از تولیدات کارخانههای داخلی است، باید معلوم شود که از کجا به بازار سیاه می آید و اگر هم از کشورهای دیگر است که واقعا فاجعه است و معلوم نیست از کجا میآورند. رمدسیویر ایرانی که اکنون در ایران در دو کارخانه تولید میشوند، کیفیت خوبی هم دارند طبق مقررات باید فقط در بیمارستان توزیع شوند، بنابراین باید معلوم شود، داروی رمدسیویری که اکنون در ناصرخسرو هست از کجا میآید.
وی گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید بر توزیع این دارو و داروهای دیگری که در بازار آزاد توزیع میشوند، بیشتر نظارت کند.
محرز تصریح کرد: نکتهی دیگر درباره داروی گیاهی که میگویند در کرمانشاه ساختهاند و گفتهاند کووید۱۹ را در درمان میکند. معلوم نیست این دارو چیست و از کجا تاییدیه گرفته، در حالی که هنوز در کمیتهی کشوری درمان ستاد ملی کرونا اصلا مطرح نشده، چطور ممکن است، سازمان غذا و دارو به دارویی که هنوز در کمیتهی علمی کرونا تایید نشده، مجوز بدهد، این کارها مردم را سردرگم میکند و مردم میلیونها تومان برای دارویی پول میدهند که اصلا معلوم نیست، چیست و هنوز تایید نشده است.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: یکسری داروهای گیاهی یا با پایهی گیاهی در دنیا تولید میشوند که خیلی هم خوب و اثربخش هستند؛ اما با حساب و کتاب و تاییدیه های علمی تولید می شوند. تولید این داروها سالها طول میکشد و مدتها طول میکشد که تاییدیه بگیرند و باید مراحل کارآزمایی بالینی دقیق داشته باشند.
این همه وزارت بهداشت برای درمان کرونا پروتکل نوشته اما مراکز درمانی کارهایی انجام می شود که واقعا مردم سردرگم می شوند.
- منبع خبر : ایرنا