به گزارش بانانیوز، وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه آنچه که در مورد صید کشتیهای چینی مطرح میشود، اعلام کرد: در خلیج فارس مجوزی برای صید فانوس ماهی داده نشده است و این مجوز برای دریای عمان است و این ماهی در وسط آب دریا قرار دارد و کشتی و صید مخصوص برای آن لازم است.
وی با بیان اینکه ۱۲۰کشتی برای این صید مجوز گرفتهاند، گفت: در موضوع کشتیهای چینی قرار بود کشتیهایی مجوز صید بگیرند که پرچم ایران را داشته باشند، در این فرآیند مشخص شد که حدود ۱۰ – ۱۵ کشتی با مالکیت چینی اما با پرچم ایران مجوز صید گرفتهاند که خوشبختانه با پیگیریهایی که انجام شد این مجوزها لغو شدند.
وی تصریح کرد: در کارگروهی که تشکیل شده است مشخص شد کشتیها یا باید مالکیت ایرانی داشته باشند و یا اجاره به شرط تملیک باشند که این موضوع در مورد کشتیها مشخص شد، برخی مجوزهای داده شده لغو شده است.
وی افزود: نیروی انتظامی و سازمان بنادر فاصله کشتیها از ساحل و بقیه موارد را کنترل میکنند، حدود ۱۲ کشتی متخلف هم شناسایی شدهاند و مجوز آنها لغو شده است.
وی مطرح کرد: در ارتباط با آبزیان و مسائل صید و صیادی در داخل دریاها در چارچوبی که مراکز توصیه میکنند، عمل میکنیم. سازمانهای بینالمللی هم ناظر هستند و تحت نظر پروتکلها عمل میکنند.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در رسانهها و مطبوعات موضوع صید از کف رودخانه توسط کشتیهای چینی بیان میشود که این درست نیست، چرا که این ماهی عمدتاً در میان دریا یافت میشود و صید آن به صورت ترال است و امکان صید کف دریا نیست.
- منبع خبر : فارس